Top

Termeise TikTok Challenge!

Termeise TikTok Challenge!

TikTok is een app die sociale media en muziek combineert. De app is heel populair bij (jonge) tieners. Maar ook meer en meer volwassenen vinden hun weg naar de app. Je kan er makkelijk korte video’s mee maken en ontdekken. Oorspronkelijk werd de app voornamelijk gebruikt om playbackfilmpjes op te nemen, maar intussen zijn er ook heel wat andere korte video’s op terug te vinden.

 

Afgelopen jaar hebben een aantal van jullie op Koningsdag geschitterd in een ware online Playbackshow. Wat hebben wij veel leuke berichten en reacties ontvangen op alle mooie optredens die op die dag te zien waren. Dit jaar kiezen we voor een bijna gelijke opzet, maar dan met een heuse TikTok Challenge.

 

De opdracht is vrij simpel. Maak alleen of met je vrienden met de TikTok app op je telefoon (of die van je ouders) een spetterend optreden van maximaal 3 minuten. Dit optreden mag dus een combinatie zijn van meerdere TikTok dansjes. Stuur dit optreden voor 25 april door naar Peter de Langen van de Oranjevereniging. Je kan je optreden insturen via e-mail: p.delangen@outlook.com of WhatsApp 06-22213591.

 

Van al jullie inzendingen wordt een echte TikTok Challenge show gemaakt en op koningsdag om 17:00 uur uitgezonden via onze website ameidelichtstad.nl. Uiteraard horen bij een challenge prijzen. Voor de top 3 hebben wij een leuke prijs. Veel succes met het opnemen van jullie video!

 

Zo werkt TikTok:

  • Installeerde app op je smartphone of tablet.
  • Maak een profiel aanvia je telefoonnummer, je e-mailadres of Facebook.
  • Je account op TikTok is automatisch een openbaar account. Dit betekent dat iedereen jouw profiel kan zien en contact met jou kan opnemen.
  • Wil je liever dat enkel je vrienden je profiel kunnen zien? Ga naar instellingen (tandwieltje) en kies ‘privé-account’.
  • ‘Echte’ accounts van bekende mensen worden aangeduid als ‘geverifieerde account’.
  • Je kan effectengebruiken om je filmpjes extra leuk te maken. Zo kan je beelden versnellen, vertragen of zelfs een duet maken met iemand anders.
  • Je kan video’s van anderen bekijken op 2 pagina’s:
  • ‘For You’ page: een pagina waar video’s verschijnen die erg populair zijn bij iedereen of getoond worden op basis van je eerder bekeken video’s. De ‘For You’ page is erg belangrijk voor veel kinderen en jongeren, omdat je heel makkelijk veel extra likes en volgers kan verzamelen als een video van jezelf op de ‘For You’ page belandt.
  • ‘Following’ page: een pagina waar je kan kijken naar de video’s van alle mensen die je volgt.
  • Je kan video’s of gebruikers rapporterenof blokkeren door bovenaan rechts te kiezen voor ‘report abuse’ of ‘block this user’.