Top

Street Graffiti Challenge!

Street Graffiti Challenge!

Na het grote succes van de stoepkrijt wedstrijd van vorig jaar organiseren wij dit jaar een heuse Street Graffiti Challenge. Wie is de grootste Graffiti kunstenaar van Ameide? Versier jouw buurt met mooie en creatieve tekeningen. Uiteraard is deze Challenge voor het hele gezin. Nadat jouw kunstwerk klaar is mag je deze zelf met foto’s, een film opname of leuke animatie delen met de Oranjevereniging. De digitale redactie van de Oranjevereniging zal samen met de overige inzendingen van de dag alle beelden verwerken in een mooie video. Uiteraard horen bij een wedstrijd prijzen. De beste 3 ontvangen weer een leuk prijsje. Gaat het jullie lukken om de prestaties van het vorige jaar te overtreffen? Herinneren jullie nog het huisje met ballonnen op de Kerkweg of de Leeuw met mooie manen? Veel succes!

 

Heb je een super gave tekening gemaakt bij jouw in de straat? Maak dan met jouw telefoon  (of die van je ouders) een mooie foto of video* van deze tekening en stuur deze op naar Peter de Langen van de Oranjevereniging. Je kan jouw foto’s of video insturen via e-mail: p.delangen@outlook.com of WhatsApp 06-22213591.

 

Om ervoor te zorgen dat alle kinderen van Ameide & Tienhoven aan de Lek mee kunnen doen met de Street Graffiti Challenge delen we samen met het Oranjebulletin stoepkrijt uit. Heb je niets gekregen meldt je dan bij Willemijn, Marloes of Saskia of stuur een e-mail naar info@oranjevereniging-beatrix.nl, dan zorgen wij dat je stoepkrijt krijgt.

 

*We hebben de tips voor filmen met je smartphone hieronder op een rij gezet.

 

Tip 1: Blijf rustig tijdens het filmen met je smartphone.

Adem in… adem uit… Een video maken kan soms een beetje spannend zijn. Vooral als je bent gevraagd om een belangrijk moment – een aanzoek, een ultieme snowboard sprong – vast te leggen voor iemand. Vandaar tip één: blijf rustig. Bekijk even van een afstandje wat je gaat filmen, en druk pas op record als je weet hoe je het scenario in beeld wil brengen.

 

Tip 2: Houd je telefoon altijd met twee handen vast.

Voor een mooi, smooth beeld (als je bijvoorbeeld een persoon of object volgt), houd je jouw smartphone met twee handen vast en niet met één. Nog beter is het om je ellenbogen tegen je lichaam aan te houden, of ergens op te steunen, voor meer stabiliteit.

 

Tip 3: Loop naar je onderwerp toe.

De meeste smartphones beschikken tegenwoordig over een uitstekende camera, toch is inzoomen met een smartphone camera niet zo’n goed idee. De lens in je telefoon is niet geavanceerd genoeg om óók ingezoomd een scherp beeld te leveren. Daarom deze tip: loop naar je onderwerp toe en gebruik de zoomfunctie niet. Dit zorgt voor een korrelig beeld.

 

Tip 4: Film met het licht mee.

Houd altijd rekening met het licht als je gaat filmen, over het algemeen film je met het licht mee voor het mooiste beeld. Film je tegen het licht in, dan zie je alleen donkere silhouetten en geen details. Wil je een bijzondere lichtinval?

 

Tip 5: Ga ik horizontaal of verticaal filmen?

Wanneer jij bijvoorbeeld een presentatie of inzending voor de Oranjevereniging wilt gaan filmen kan je ervoor kiezen om de opname horizontaal of verticaal op te nemen. Deze keuze wordt vooral bepaald door het doel van je video. Waar ga jij het voor inzetten. Onze tip: horizontaal (liggend) opnemen. Waarom? Je krijgt niet alleen ‘meer in beeld’ maar je hebt ook nog de mogelijkheid om uit je 16×9 (lengte x breedte verhouding) beeldverhouding je video te snijden in een ander formaat. Dit kan 1×1 (vierkant) of zelfs verticaal (staande modus) 9×16 zijn.

 

Voor- en nadelen van verticaal filmen

Weet je zeker dat je video vooral op mobiele telefoons bekeken gaat worden en ga je deze posten als ‘Stories’ of als ‘TikTok video’s’? En is je onderwerp een persoon die totaal in beeld moet komen? Kies er dan voor om ‘verticaal’ te schieten. Op deze manier maak je optimaal gebruik van het platform waar je het op post. Het nadeel van verticaal schieten kan wel zijn, dat je later bij gebruik op andere video websites en platforms of op tv last kan krijgen van het horizontale frame waardoor links en rechts automatisch worden gevuld met zwart.