Top

Koningsdag 2020

Koningsdag 2020

 

10:00 uur – Digitale aubade.
Met een toespraak van onze burgemeester Sjors Fröhlich, het jaarlijkse hoogtepunt van onze voorzitter (zijn eigen toespraak) en beelden van Ameide met muzikale omlijsting van het Wilhelmus en het Termeise Volkslied. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een groep muzikanten uit Ameide.

 

10:30 uur – Start Stoep versieren.
Alle kinderen van Ameide en Tienhoven hebben van de Oranjevereniging stoepkrijt ontvangen. Wij vragen jong en oud op Koningsdag of in het weekend daarvoor een mooie straattekening te maken of iets anders leuks op de stoep voor je huis af te beelden. Heb je niets gekregen meldt je dan bij Willemijn, Marloes of Saskia of stuur een e-mail naar info@oranjevereniging-beatrix.nl dan zorgen wij dat je alsnog stoepkrijt krijgt.

 

Tussen 10:00 en 16:00 uur – Oranje beren zoektocht.
Deze zoektocht kan je zelf vanuit huis starten, wanneer je wilt. Je moet je dan wel aan de spelregels houden die onze premier Mark Rutte heeft vastgesteld: Houdt afstand – minimaal 1,5 meter. En de groep mag niet groter zijn dan 4 mensen uit hetzelfde gezin. Heb je trek in iets lekkers dan moet je in ieder geval over de Doelakkerweg en de Prinsengracht lopen tussen 10:00 en 16:00 uur.

 

12:00 uur – Beoordeling versierde stoepen vanuit de lucht.
Vanaf 12:00 uur zullen we met een drone een opname van het dorp maken die wij dan dezelfde middag nog zullen tonen via internet (op onze site, facebook en instagram). Zo wordt het misschien toch nog een heel klein beetje een feestje.

 

16:00 uur – Start ‘uitzending’ Playbackshow. (klik hier voor meer informatie)
Wij dagen alle jongeren (en iedereen die zich nog zo voelt) van Ameide en Tienhoven uit om zijn of haar favoriete artiest na te doen en dit optreden te filmen met een mobiele telefoon of camera. Stuur jouw playback act in vóór zaterdag 25 april 12:00 uur via Whatsapp naar telefoonnummer 06-22213591 (Peter de Langen).