Top

Koningsdag 2022

Koningsdag 2022

Beste inwoners van Ameide en Tienhoven,

 

Eindelijk kunnen we weer in volle vrijheid binnenkort Koningsdag vieren. Eindelijk weer gezamenlijk op de Dam tijdens de aubade het Wilhelmus zingen. Naast Piet Hein en het Stedenlied hebben we deze keer nog een bijzonder lied uitgekozen: Ode An die Freude -> het Europese volkslied, waarmee we onze Europese medebewoners uit Oekraïne een warm hart toe willen dragen. Waar wij in vrijheid en vrede leven is voor hen de toekomst zeer onzeker. Het is daarom goed hierbij stil te staan. We rekenen op uw komst en dat u uit volle borst de liederen mee zult zingen.

 

09:00 – 10:00 | Keuring versierde fietsen.

Een jaarlijkse klassieker! Welke jonge Termeienaar versierd zijn of haar fiets het mooist?

 

10:00 | Aubade op de Dam.

Na 2 succesvolle digitale edities, nu weer op onze eigen Dam.

 

10:45 | Gedecoreerden borrel.

Koffie en een borrel voor de (nieuw) gedecoreerden in Open Vensters. De (oud) gedecoreerden gaan met elkaar naar Open Venster om het glas te heffen op de nieuw gedecoreerden, maar bovenal op onze jarige Koning.

 

11:00 | Kindervoorstelling “Langeweg naar Prikkendam” in de feesttent.

Na de aubade gaan de kinderen lekker naar de feesttent voor een geweldige voorstelling.

 

14:00 | Avontuurlijke wandel- en speurtocht voor jong en oud.

We beginnen in de feesttent en gaan op zoek naar Kronen en Diademen. Onze wandeltocht kent een ongewoon verloop. We gaan onder andere dwars door de koeienstal van boer Johan Kool, één van de bijzonderste boeren uit ons dorp en steken wij dwars door het weiland over naar de boomgaard van de familie De Jong. Advies: moeders doe stevige schoenen aan en vaders, met kinderwagens, voor u is een alternatieve route aanwezig. Echt iedereen kan meedoen!

 

15:00  | Opening “Terras op het plein”.

Bij mooi weer is het terras geopend en anders kunt u lekker genieten in de feesttent. Uiteraard kunnen jullie allemaal blijven eten. De Gastronoom staat voor jullie klaar met haar frietwagen.

 

15:30 | Kofferbakverkoop op het Wesselsplein.

Iedereen die zich heeft aangemeld kan zijn of haar plekje innemen en zijn koopwaar uitstallen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@oranjevereniging-beatrix.nl met hierin je naam, e-mailadres en telefoonnummer (van één van je ouders).