Top

Historie

Jaarlijks organiseert de Oranjevereniging Beatrix in de periode rondom Koningsdag een aantal uiteenlopende activiteiten voor jong en oud. De Koningsdag wordt traditie getrouw geopend met de aubade aan het koningshuis op de Dam in Ameide, waarna eenieder in het centrum van Ameide kan deelnemen of genieten van alle activiteiten en festiviteiten.

Naast de jaarlijkse activiteiten rondom Koningsdag is er de 5-jaarlijkse feestweek in de week van 31 augustus. Deze traditie is ontstaan in de tijd dat Wilhelmina koningin van Nederland was en wordt trouw in ere gehouden. Tijdens deze feestweek zijn alle straten versierd met straatverlichting, zijn er elke dag diverse activiteiten en festiviteiten en zijn er elke avond optredens in de feesttent. Na de zeer geslaagde feestweek in 2013 kijken wij als bestuur uit naar de feestweek in 2018!

De vereniging draait volledig op vrijwilligers, die in de periode rondom Koningsdag en met name tijdens de vijfjaarlijkse feestweek letterlijk en figuurlijk dag en nacht in de weer zijn om de inwoners van Ameide en Tienhoven een groots en veelzijdig programma aan te bieden.